Games of H2

maandag 16 mei 2011

H2-Odiz Frogs

10 juli 2011

Het duo Nabil en Grant waren de scheidsrechters, waarbij de laatste aan het dubbeltasken was… “Coach” Grant had weer eens wat tips.

Er waren voor mij wat onduidelijke situaties. Na opzoeken, ben ik er nu ook van overtuigd, dat Edgar idd gelijk had en dat Jos misschien wel een triple play had kunnen maken: Gedwongen loop naar thuis, Jos fielde de bal en tikte het 3e honk aan, maar de man die naar thuis had moet rennen, bleef een paar stappen van 3 af staan. Jos (ik wilde zijn nieuwe bijnaam gebruiken maar, Pierre, ik vind ‘m echt niet leuk) gooide vervolgens naar 1 en maakte ook daar een nul. Mooi dubbelspel dus, maar ik was even in de war… Omdat de nul gemaakt werd op 3, werd de gedwongen loop voor de man naar thuis opgeheven en was hij dus opens niet meer gedwongen om naar thuis te gaan. Weer wat geleerd!

De andere situatie vind ik nog steeds onduidelijk. De slagman swingt, de bal komt schijnbaar tegen zijn hand aan en de bal gaat het veld in.  De slagman blijft staan en lijdt pijn. Joost pakt de bal op en gooit ‘m naar Richard op 1. Een 1-3 had ik al gescoord, maar de tegenpartij protesteert.  De slagman mag weer verder aan slag. Geen geraakt werper, geen goedgeslagen bal, geen nul…. Mijn mening: als je swingt en je zo swingt dat je de bal met je handen raakt is dat je eigen fout en is het een goedgeslagen bal.  Van de spelregels word ik niet veel wijzer.

Een slag is een reglementair geworpen bal die als zodanig wordt afgeroepen door de scheidsrechter

indien:

de bal de slagman raakt, terwijl deze er naar slaat;

Een slagman is uit:

zijn goed geslagen bal hem raakt, alvorens door een velder aangeraakt te zijn.

 

De bal wordt dood en honklopers schuiven één honk op, of keren naar hun honken terug, zonder uitgemaakt te kunnen worden, indien:

a.   een geworpen bal een slagman of diens kleding raakt, terwijl deze in zijn slagperk staat;

 

Ik vind het wazig… zal aan mij liggen.

Ivar kreeg bezoek van zijn vriendin, voor hem werkte dat goed. Hij sloeg een mooie hit en heeft verdienstelijk achtergevangen.  Bart had een paar zeer fijne vangballen in het outfield, Pierre was weer duidelijk te horen, zelfs vanuit het outfield. Ping werd pijnlijk geraakt terwijl hij aan slag stond, ik hoop dat ie er niet al te veel last meer van heeft. Gerard met een zachte G, stond op honkje 2. Ik heb niet zo veel te melden over Piet, behalve de vraag of de oude kern ook zo af en toe Eelke in hem ziet.

Het publiek van de tegenstander was ook aanwezig: ze moesten en zouden koffie hebben. Toen we meldden dat ze naar een andere kantine konden gaan, klonk het antwoord “is dit nou het grote Amsterdam?” en “die dames in de dugout dan?!”.

Oftewel het was me het wedstrijdje wel weer. 

Maar goed, zij sloegen goed en wij wat minder:

 

Wij: 3 Zij: 8

Fijn om te merken dat iedereen blij was me weer te zien, daar doe ik het toch ook stiekem wel een beetje voor en volgende keer blijf ik weer hangen na de wedstrijd. Dat heb ik toch wel een beetje gemist.

Tot dan!

Marina

 

 

Boekaniers – Heren 2

3 juli 2001

 

Het was weer zo ver. Deze keer pas om 4 uur ‘s middags, lekker in het zonnetje en op de achtergrond vrolijke muziek, bij het Nederlandse dames softbalteam vandaan komend. Door deze desbetreffende wedstrijd hadden we ook nog wat Quick publiek.

De opstelling was wat anders dan normaal: What’s app (Ping(en)) in het outfield en Gerard op kort, Jos op het derde honk en HieperdePiep op het eerste honk. Ik was benieuwd. Meneer de Boer was pitcher en kreeg zo af en toe tips van de zijlijn: “ein bisschen höher”.

De eerste inning was veelbelovend. 3 puntjes gedrukt, maar de tegenpartij helaas ook 4.

Zij sloegen goed, maar helaas was het veld niet al te sterk bezig. Na een wisseling van de wacht op kort, Ping werd gepingt om naar het infield te komen, ging dat wat beter, maar het mocht allemaal niet erg baten.

De midfielder van de tegenpartij kon het niet meer ophouden en stond te pissen in het outfield. Niet relevant, maar vond het toch grappig om even te vermelden. 

We hebben maar liefst nog 2 puntjes binnen weten te halen, en zij 21 in totaal… Want "een balletje in het infield slaan en dan uitgaan op 1 is knap", maar dat hebben we na een paar keer ook wel weer gezien. Net als 3 slag aan je broek krijgen. 

Maar goed publiek bedankt! Was fijn dat jullie tot het einde zijn gebleven :D

 

Zij: 21 Wij: 5….

 

 

Quick 2 - Hoofddorp Pioniers 5 juni 2011

Er was eens een herenteam dat bezig was aan een winning streak. Zij begonnen dan ook vol moed aan de wedstrijd tegen de pionieren. Helaas was er de vaak gehoorde Quick inning die niet positief was voor hen, er liepen 5 punten binnen, door mooie tikken, maar helaas ook wat dooie nullen. Hoofddorp sloeg dus graag en ver en deze ballen werden vaak net niet gevangen. Aan onze kant stond vooral Bart lekker te knallen, maar hun nummer 7 ving ze wel; zonde! Maar hij stond gewoon goed en pakte ze netjes, dat mag ook gezegd. 
Ivar had tot de laatste inning geen 1 DB, helaas moest ie er toch uiteindelijk twee incasseren (ok de ene was een wilde worp), so helaas no perfect game for him achter de plaat. Nabil had een hele mooie hit. Jos stond op 9 en HP stond 1... Ik had zo mijn twijfels maar ondanks 2 foutjes heeft HP goed stand gehouden. Onze stoomlocomotief nr. 100 (veelbesproken bij de tegenstander, ze vonden 't wel leuk) was weer lekker bezig op de heuvel. Ping deed het weer verdienstelijk op 6, al vond de coach van de tegenstander op 1 dat hij vogeltjes stond te kijken. Grant had 3 maal achter elkaar op de zelfde slagman een vangbal, dat zag er grappig uit op het scoreblok. Zij sloegen dus wel, maar wel een beetje voorspelbaar. Ditmaal had ik geen Pierreplugs nodig, maar de tegenstander vond wel dat ie op mocht houden met klappen. Ha! 


Oftewel leuke wedstrijd, lekker terug gekomen, maar helaas in de laatste inning kon het niet waar gemaakt worden aan slag. Pierre vond dat Jos een goede arm had, dus maar moest gaan oefenen als pitcher. Heuvelmans is echter een zeer geschikte naam voor een pitcher, dus na een aantal bier in een waterig zonnetje, werd daarop ook Bart aangedragen voor de positie op de heuvel. Er waren echter ook wat negatieve geluiden te horen: "Dat slaan bij mij gaat het hele jaar al niet lekker" "Dat was toch echt een strike" "Ik wil graag iets kapot maken" "Ik was echt safe, hij raakte me niet eens" "Bah het regent" "De tegenpartij loopt gewoon weg zonder te tekenen"  "dat gerook naast de dugout, het zou verboden moeten worden tijdens de wedstrijd" "Michiel is gestopt". Dat wist ik niet en toen vond HP dat ik maar eens toegevoegd moet worden aan de heren2 mailinglist. Dus jongens, geen geroddel meer over mij! :D

Maar: Swinging in the rain it was, maar helaas niet goed genoeg...
We have to start hitting mates!....

 Wij: 6 zij: 9

 Marina

Volewijckers – Quick Heren 2 

22 mei 2011

 

Het 10tal:

Bakker/Urban/BBQ/Bikkel (zie foto, het was namelijk niet zo warm!) Bart

Big daddy G.

Joris

Stampertje/Pingeling/Broer Konijn

Ravi

Piet Piraat

Billieboy

Edje raketje/Right back Edya

Dieseltje/Stoomlocomotief/Joo/Justin Bieber

En HP… (hmmmm geen bijnaam, Pierre werk aan de winkel  :P :D!!)

 

Het schattige veld met schattig speakerhuisje en uitzicht op een schattige molen met huisjes en ganzen. Deze ganzen laten poep op het veld achter, dus zij zijn niet schattig, ik focus mij dan ook op de veren die ik zie liggen. Tevens uitzicht op een schattig ziekenhuis. Ja dit verslag is wederom geschreven door een meisje, vandaar het schattige gebeuren ;)

De haan kraait nog, zo vroeg is het, er wordt al gesproken over muiterij om volgende keer niet 1.5 maar 1 uur van tevoren te komen met een uitwedstrijd. Maar de reden van de kapitein is ook wel en beetje te begrijpen (dan is er tijd voor een infieldje, zonder rekening te houden met de tegenpartij), maja het is nu 9.10 en de tegenpartij is met 4 (manana manana!...). Vandaar dit lange verhaal, want voor de mannen is het dan misschien wel handig, maar voor mij is het anderhalf uur 'wachten'. Aan het einde van de wedstrijd is besloten; wedstrijden die om 10 uur beginnen, is het 1 uur vantevoren aanwezig! Woehoe! Kenmerk van een goede kapitein, luisteren naar je mates ;P

Ping begon weer eens met een stootslag, maar het veld had een onverwachte oneffenheid waardoor hij helaas uit was. Joost sloeg gelukkig toch een, voor hem pijnlijk, puntje binnen.

Helaas waren er in de tweede helft van de eerste inning ook wat pijnlijke foutjes, waardoor er 2 puntjes binnen kwamen bij de tegenpartij.

Grant ving op een gegegven moment een hele hoge bal, waarvan HP verbaasd was dat Grant ondertussen niet in slaap was gevallen.

Ivar meldt na een paar inningen dat hij goed verdedig en slagwerk ziet; “degelijk honkbal” en vindt dat dit vast gehouden moet worden.

Er wordt lekker geslagen, en de puntjes lopen binnen. Ook in verdedigend opzicht gaat het dus lekker, Nabil bewijst zijn status van vorige week door een dubbelspel te maken, met 1 nul en 3 honken vol. Piet Piraat steelt 2 honken: “wat een grote boef”. Ik had wel Pierreplugs nodig zo vroeg op de ochtend, wat een geluid kan hij toch maken!

Er vloog dus van alles over het veld: aanmoedigingen, ballen, een ooievaar, eenden en een ekster :-)

Joost gooide na een paar inningen 3 keer drie slag in 1 inning: hij is een echte stoomlocomotief, zoals Richard altijd zegt. Uiteindelijk is the count neergekomen op 8 keer drie slag voor Joost. Credits aan de tegenpartij zijn deze keer ook van toepassing: een vet stoere actie ouwe!: man op 9 ving de bal.. net niet.. sprong uit zijn handschoen, maar de 1e honkman had hem nog! De scheids was ook echt ontzettend fair, calls die close waren, toch naar alle eerlijkheid in ons voordeel safe gegeven. Nice ref.!

Strike a pose was ook een veelgehoorde term. De Volewijckers speelden op mooie acties en poses. Er was zelfs een slagman die een beetje als een karatekid aan slag stond. I swear: I even heard a gong once :D

Te veel foutjes in de laatste inning en een homerun tegen maakte het nog spannend. Of in de woorden van Jos; beetje “benauwd” ;)

Tijdens de BBQ at Ivar’s (thanks btw, loved it!) ben ik er nog achter gekomen dat Brabant sterk vertegenwoordigd is in het team, er wat mannen ouder zijn dan verwacht en wat ik al een tijdje door had overigens: “we worden een echt team!”

Man of the match, Joostin Bieber, hij heeft ook nog eens de laatste nul gemaakt, en hoe! Een lullig infield hitje die hij netjes pakte, en met een strike op 1 gooide. Wederom zo’n actie die de scheids ook uit had kunnen gegeven, als  ie partijdig was geweest. Joost viel er bij neer en een last viel van de schouders: 

Wij: 7 zij: 6

Meteoor here we come!

Marina

 

HCAW- H2

 

Helaas.... Het ging mooi tegelijk op. Behalve het aantal pitchballen in de eerste inning. Wij sloegen op alle eerste ballen en de tegenstander had wat meer geduld. Helaas moesten we wat foutjes incasseren, maar spannend bleef het wel. hoop had ik we ook tot de laatste inning. Toen stonden we 3 punten achter en was de hoop op de bank ver te zoeken. aan slag was het 3 op 3 af. Het dochtertje van Pierre moest er zelfs van huilen.

Wij: 4 Zij: 7


Nabil ;) tegen Centrals


Deze wedstrijd ging net als die tegen DVH (met te veel verloren) en HCAW in het begin gelijk op. Er werden grappen gemaakt in de dugout, er werd niet zo veel gerookt als tijdens voorgaande wedstrijden en zowaar niemand had iets te klagen over de scheids. Ok behalve Grant, maar goed ik had niet anders verwacht ;-)
Nabil die op 3 speelde, deed dat zeer verdienstelijk. In de eerste inning kon ik 3 keer een 5-3 opschrijven. Ik had hem al uitgeroepen tot man van de wedstrijd. In de rest van de inningen kon ik nog eens 5 nullen op zijn naam schrijven. 2 honkslagen voor Nabil maakten het voor de andere Quickers ook duidelijk: ze wilden al shirtjes met nummer 41 bestellen en het was de wedstrijd van meneer A.
Maar ook de rest van het team heeft lekker gespeeld. Rich heeft lekker gepitcht en Edgar heeft lekker gecatcht en zelfs een nul gemaakt op twee. Jos was vaak in de spagaat te vinden op het eerste honk om de nul, met de bal te ontvangen van Nabil, nog eerder te maken. Bart en Pierre hadden beide een vangbal, Joost had daar ver weg wat minder te doen, maar verwerkte de rolballen prima. Alleen Ivar had een wat mindere dag, hij was de laatste tijd niet zo vaak aanwezig, dus we zullen een gebrek aan wedstrijdroutine de schuld geven. 
Aan het einde hadden we zelfs een bat boy and girl. Zij zijn van het pupillen team en zij zijn hard op zoek naar een coach. Heren 2 mocht genieten van hun aanwezigheid tijdens de wedstrijd en hun spandoek hangt in de kantine. De dag is natuurlijk helemaal mooi afgesloten dankzij de winst van Ajax!! Maar goed de wedstrijd;

Wij: 8 zij: 2

Wat fijn om weer een keer te winnen! ...Volewijckers here we come!

 

Laatste Nieuws

Introductietrainingen Softbal woensdag 18 juli 2018
Privacy en persoonsgegevens donderdag 22 maart 2018
Ook zo'n zin in het nieuwe seizoen? dinsdag 23 januari 2018
Quick Heren 1 kampioen! zondag 17 september 2017
Quick Reünie op 15 juli 2017 dinsdag 20 juni 2017
sluiten