Jubileumjaar honkbalclub A.H.C. Quick van start

zondag 6 januari 2013

A.H.C. Quick (Amsterdam) viert haar 100-jarig jubileum in 2013.

Op 1 maart 2013 is het precies 100 jaar geleden dat A.H.C. Quick is opgericht. Quick is daarmee de eerste Nederlandse honkbal- en softbalvereniging vereniging in Europa die deze leeftijd bereikt. Dat is een bijzonder feit want Quick heeft een belangrijke rol gespeeld bij de introductie en de ontwikkeling van honkbal in Nederland. De honkbalpioniers in die tijd hebben de Nederlandse Honkbalbond gesticht in 1912 en tevens A.H.C. Quick opgericht in 1913.

De geschiedenis van de vereniging is goed bewaard gebleven in het archief. Het gaat zelfs terug tot voor de oprichting van de vereniging met een foto waarop een gelegenheidswedstrijd honkbal wordt gespeeld op het IJsclubterrein, het tegenwoordige Museumplein in Amsterdam. Het archief is aangevuld met verhalen van oud-leden en dat heeft het jubileumboek 100 jaar A.H.C. Quick opgeleverd.

Het jubileumboek wordt op 2 maart 2013 tijdens de jubileumreceptie in het Amsterdamse Park Hotel gepresenteerd. In ditzelfde hotel werd op 1 maart 1913 besloten tot de oprichting van de vereniging. Tijdens het officiële gedeelte van de receptie zullen oud-voorzitters van Quick een aantal anekdotes vertellen, die een beeld schetsen over de tijdgeest waarin honkbal en softbal werd gespeeld door de jaren heen. Meer informatie over andere jubileumactiviteiten en jubileumsponsoring is te vinden op de website van Quick (www.quickamsterdam.nl).

Over A.H.C. Quick

A.H.C. Quick is een middelgrote honkbal- en softbalvereniging voor alle leeftijdsgroepen in het Zuidwesten van Amsterdam. Ondanks dat Quick de eerste landskampioen was van Nederland (1922), blijkt uit historische documenten en verhalen van oud-leden dat de behaalde sportieve successen door de jaren heen vrij beperkt waren. Daardoor veranderde de club met enige regelmaat van samenstelling en van locatie binnen Amsterdam. Dit maakte de vaste kern van leden strijdvaardig om de vereniging steeds weer vooruit te brengen naar betere tijden en haar bestaansrecht te geven. Het bleek dat het bestaansrecht niet voortkwam uit de sportieve prestaties, maar juist uit het clubgevoel en de samenhorigheid onder de leden. Dat maakt Quick al 100 jaar een heel bijzondere vereniging.

Contact

Joost Comperen
Voorzitter A.H.C. Quick
Tel: 06-51216786
E-mail: 100jaar@quickamsterdam.nl

Receptie 2 maart 2013: media kan zich aanmelden voor de receptie.

Persinformatie: meer informatie voor de media.

Laatste Nieuws

Seizoensafsluiting 2019 maandag 23 september 2019
Dames 1 schittert in promo video maandag 15 juli 2019
Introductietrainingen Softbal woensdag 18 juli 2018
sluiten