Quickverslag weekend 30 aug t/m 1 sept

zondag 1 september 2013

Hoofddorp - H2, DVH 2 –H1 , HSB – ANS en D1-DSS

Ok, waar gaan we beginnen. Voor mij vandaag, is dat vanmiddag, om 12.15 op het strand aan de hoofdweg. Met Jos die netjes op tijd was, en Bart die Duits op tijd was volgens Gerard. Ik heb er van genoten, 2 keer fout rijden en met weggetjes die toch echt wel anders waren dan in Utrecht, zijn we aangekomen in Hoofddorp.

De zon, die was achter de wolken, maar toen we uitstapten, dacht ik toch echt aan het strand, met het zand onder mijn schoenen, en wapperende vlaggen, en het geklingel tegen de vlagpalen. Richting het veld rook het ook nog eens ziltig en liep ik op schelpen (of ik weer eens naar het strand wil ofzo?)..

HP wist nog niet helemaal wat de opstelling zou worden, maar ik had de opstelling al in mijn hoofd, ik had iets te veel tijd om te niksen met zo’n uitwedstrijd ;). Uiteindelijk heeft hij de slagvolgorde bepaald en mijn veldposities overgenomen. Na een paar inningen kreeg ik hiervoor een kusje op mijn wang van hem (bloos bloos). Zal dit iets te maken hebben gehad met het feit dat hij net zijn tweede double play had gemaakt als tweede honkman, en hij zichzelf eigenlijk op het eerste honk wilde zetten?

We hoorden aan het begin van de wedstrijd dat de scheids niet op was komen dagen, dus dat iemand uit hun team het zou gaan doen. Of dat okay was? Ja hoor! Zijn calls waren op de honken wat twijfelachtig, en er werd gezegd dat de tegenstander echt wel hun handen in de lucht zouden steken, als ze de call van de scheids niet ok zouden vinden (uiteindelijk kwam er een veldscheids bij, wat echt een verademing was), maar wie doet dat nou, als de call positief voor jou uitvalt, ga je er toch niets van zeggen…  Call is call, toch Tijmen? Die naar eigen zeggen allang 3 slag aan zijn broek had moeten hebben ;P. Verder heeft hij nog een aantal ballen zo hoog geslagen, waarbij het een geluk was dat de vliegtuigen op automatische piloot stonden, anders zou de piloot spontaan van zijn koers af schrikken (toch Sabri!) en sloeg een lullig slap balletje tegen het hek in midfield wat resulteerde in maar een 2honkslag. "Is ie een keer komen trainen, slaat ie helemaal niks...."

Er stond ook aardig wat wind, wat natuurlijk ook aanvoelde als het strand, maar waardoor ik eindelijk eens een keer inzicht of inhoor, kreeg, wat er toch rond die thuisplaat gebeurd; wat kunnen die mannen lullen!!

Richard heeft maar liefst 8 inningen (=de hele wedstrijd) lang gepitcht, en iedereen heeft in ieder geval 1 nul gemaakt, behalve Gerard, maar die had mij een lift gegeven, dus die zat al gebakken ;). En niet alleen dat, pitchy Rich had ook nog eens een slaggemidelde van .750 en samen met Jos was het maar liefst 1000 ;)

*Bekijkt even haar aantekeningen*

Nee voor vandaag was dat het wel, de conclusie kon ik nog wel uit mijn aantekeningen halen: Geslagen als stelletje oude wijven, mooie frutballen van Richard, maar vooral honk gelopen als oude wijven… helaas 5-4 walk off, maar al met al, vond ik het een leuke, maar koude, wedstrijd om te zien. Minke ik heb je gemist! En ook zeker je arretjescake, lang geleden dat ik zo gezond heb ontbeten op een zondag :D

Verder heeft HSB dit weekend helaas verloren van ANS, Gedeon op zijn gympjes was toch niet zo’n succes, want normaal heeft hij alles in het outfield. Barry heeft echter een hele goede wedstrijd gespeeld, hij is vast verliefd.

Op de zaterdag, heeft Gedeon echter zijn kracht weer laten zien, en werd hem gevraagd waarom hij ooit softbal is gaan spelen en niet meteen is gaan honkballen? Het antwoord: “ja dit duurt zo lang” (inmiddels 4 uur na aanvang van de H1 wedstrijd, in de dug out).  Deze wedstrijd was ook spannend en liep gelijk op, en was wel in gelijkspel geeindigd. Ook met een intentional 4 wijd, waardoor alle honken vol kwamen, en een belangrijke laatste inning, net als bij H2.

De dames echter hebben dit weekend wel gewonnen! En gelukkig maar, ik heb niet zo enorm de drive om te winnen als we maar goed spelen, maar gisteren…! Ze konden alleen maar zeuren, en dus hadden zij 2 tegenstanders, ons en zichzelf. 9-6 BAM! En als toetje voor ons knakworsten en patat; nog een beetje uitbrakken van het tripple Quick feestje van de avond ervoor.

Ok stelletje Lamzacjes, hij was weer gezellig, let op die bolling van de aarde en verder LB en fuck it!

Marina

 

 

 

 

 

 

 

Laatste Nieuws

Introductietrainingen Softbal woensdag 18 juli 2018
Privacy en persoonsgegevens donderdag 22 maart 2018
Ook zo'n zin in het nieuwe seizoen? dinsdag 23 januari 2018
Quick Heren 1 kampioen! zondag 17 september 2017
Quick Reünie op 15 juli 2017 dinsdag 20 juni 2017
sluiten