Resultaten competitie 2013

vrijdag 4 oktober 2013

Het seizoen loopt op zijn eind. De laatste wedstrijden worden deze week nog gespeeld, maar we kijken alvast even naar de resultaten.

Honkbal

Heren 1 is 10e geworden. Hoewel dit de tweede keer op rij is dat ze op de laatste plek eindigen, zijn er toch hoogtepunten behaald. Een paar gewonnen wedstrijden en de meeste verloren wedstrijden gingen toch close op. In een competitie van 7 inningen hadden ze het veel verder geschopt. Als ze deze winter hard werken om de conditie op peil te brengen, dan halen ze die 9 inningen ook wel volgend seizoen.

Dit jaar heeft Heren 2 de beste prestaties geleverd bij de honkbal. Tot de laatste weken streden ze nog om een 2e plek, maar zijn uiteindelijk toch net 4e geworden. De sterke competitie maakte iedere wedstrijd een strijd en de overwinningen die vorig jaar vaak uit bleven volgden elkaar in een rap tempo op.

Bij Heren 3 zijn ze blij met de voorlaatste 7e plaats. Het is eindelijk gelukt om een ander mannen honkbalteam onder zich te houden. Wanda heeft van het stelletje ongeregeld een team weten te maken. Volgend jaar zit er zeker meer in, al zal het gemis van Wanda als coach waarschijnlijk de nodige punten kosten.

Jeugd

Onze aspiranten hebben een mooi seizoen beleefd. Het team is enorm gegroeid en deed de laatste wedstrijden echt mee in de competitie. De 8e plek is dan ook een goed resultaat, maar vrijwel zeker gaan ze volgend seizoen een paar plekken stijgen.

Softbal

De hoop op een kampioenschap in jubileumjaar 2013 was gevestigd op onze herensoftballers. Helaas hebben ze het niet verder dan een 4e plaats weten te schoppen dit seizoen. Het fusieteam van de Amsterdam North Stars bleek veel te sterk.

Onze promovendus Dames 1 zou wel eens een zwaar seizoen tegemoet gaan dit jaar. Daar bleek niets van waar toen ze na 4 wedstrijden ongeslagen de koppositie deelden. Het bleek een vertekende start, want competitie was er zeker. Met een 5e plek hebben ze aangetoond op het juiste niveau te spelen.

Dames 2 beleefde een moeizamer jaar. Toch wat veranderingen in het team en een redelijk sterke competitie maakte dat ze net aan bij de 'best of the rest' zijn geindigd. Met de 6e plaats laten ze de staart ruim achter zich.

We hoopte dat de schade voor Dames 3 beperkt zou blijven. Het team veranderde bijna compleet van samenstelling en de nieuwe meiden hadden niet eerder gesoftbalt. Na een moeizame start is dit team misschien wel het vrolijkst geeindigd. Met slechts 4 tegenstanders die allen veel meer ervaring in huis hebben was er dan ook niet meer dat dat te halen.

De trots van de softbal was dit jaar misschien wel ons Dames 4. Vorig jaar nog geen gewonnen wedstrijd, maar nu werd gelijk de eerste gewonnen. Dit smaakte naar meer en de dames zijn op een mooie 4e plek geindigd. En dat terwijl er maar maximaal één jaar ervaring in het team zat!

Conclusie

We hebben helaas ons zo gewenste jubileumkampioensschap niet behaald, maar de resultaten zijn over het algemeen beter dan vorig seizoen. We kijken op sportief gebied met tevredenheid terug op 2013. Als we de stijgende lijn vasthouden, dan komen er een paar mooie jaren aan.

Richard de Boer
Technische Commissie 

 

Laatste Nieuws

Introductietrainingen Softbal woensdag 18 juli 2018
Privacy en persoonsgegevens donderdag 22 maart 2018
Ook zo'n zin in het nieuwe seizoen? dinsdag 23 januari 2018
Quick Heren 1 kampioen! zondag 17 september 2017
Quick Re√ľnie op 15 juli 2017 dinsdag 20 juni 2017
sluiten