Bij Quick Amsterdam speel je honkbal, softbal, BeeBall of BaseBall5

Kom spelen bij Quick Amsterdam! We zijn de oudste actieve vereniging van Europa en daar zijn we trots op. Onze gezellige vereniging bestaat uit ongeveer 200 leden, verdeeld over jeugdteams, softbalteams en honkbalteams.

Trainingen en wedstrijden bij Quick Amsterdam

Vanaf het begin van het reguliere seizoen (april tot half oktober) wordt er doordeweeks in de avonduren buiten getraind op het eigen veld. Buiten het seizoen (half oktober tot en met maart) sporten we in een sportzaal. Afhankelijk van de klasse waarin je speelt, wordt een wedstrijd in negen innings, zeven innings of met een maximum tijd gespeeld.

Softbal

Softbal wordt alleen boven de 18 jaar gespeeld. Quick Amsterdam heeft diverse damessoftbalteams en diverse herensoftbalteams. Doordeweeks wordt er in de avonduren buiten getraind op het eigen veld of (in de wintermaanden) binnen in een sportzaal. De wedstrijden worden ook doordeweeks in de avonduren gespeeld, met een maximum van één wedstrijd per week.

Senioren Honkbal

Volwassenen vanaf 18 jaar spelen honkbal in competitieverband. Op een doordeweekse avond wordt buiten getraind op het eigen veld of in de wintermaanden binnen in een sportzaal. Honkbalwedstrijden worden doorgaans in het weekend gespeeld. Maximaal één wedstrijd per week.

Jeugd honkbal

Wil je kind graag honkbal leren spelen of op een speelse manier kennismaken met de sport? Bij Quick Amsterdam zijn er meer dan genoeg opties. Afhankelijk van de leeftijd van het kind wordt er een indeling gemaakt qua team en spelvorm.

Ook voor de jongeren geldt dat ze drie keer gratis mogen meetrainen om te bepalen of ze de sport en Quick leuk vinden. Daarna gaan we gezamenlijk ervoor zorgen dat ze in het juiste team terecht komen!

BeeBall

Voor kinderen vanaf 5 jaar is een leuke en snelle variant ontwikkeld op honkbal: BeeBall. Met BeeBall slaat het kind de bal van een paaltje af net zolang totdat de bal geraakt is. Het veld is kleiner, waardoor iedereen continue in beweging is.

Training en wedstrijden

De trainingen van de Beeballers zijn doordeweeks en in het weekend wordt er een wedstrijd gespeeld.

Pupillen  – U12:

Starten richting het echte spel
Pupillen zijn kinderen van 9 tot en met 12 jaar die een aangepaste versie van honkbal spelen. De afstand tussen de honken is kleiner, net als de afstand tussen de werper en de slagman/vrouw.

Training en wedstrijden
De trainingen van de pupillen zijn doordeweeks en in het weekend wordt er een wedstrijd gespeeld.

Aspiranten –  U15:

Naar het serieuze honkbal
Voor iedereen van 13 tot en met 15 jaar zijn de aspirantenteams opgezet. De lay-out van het veld is iets ruimer geworden ten opzichte van de pupillen, maar het is nog geen veld met volwaardige afstanden.

Training en wedstrijden
De trainingen van de aspiranten zijn doordeweeks en in het weekend wordt er een wedstrijd gespeeld.

Junioren – U21:

Volwaardig honkbal vanaf 16 jaar
Echt honkbal op het grote veld met wedstrijden van 2,5 uur of 9 innings.

Training en wedstrijden
De junioren trainen doordeweeks en spelen in het weekend een wedstrijd.

Combi-vereniging:

De honkbalverenigingen AHC Quick en SC Badhoevedorp (SCB) hebben op het gebied van jeugdteams hun krachten gebundeld. Deze samenwerking is een aantal jaar geleden gestart en wordt stap voor stap geïntensiveerd. Vele van onze teams bestaan inmiddels uit een mix van spelers van Quick en spelers van SCB. Het kan zijn dat je het ene jaar in een team zit wat de thuiswedstrijden bij Quick speelt en in een Quick-tenue, het andere jaar zijn je thuiswedstrijden bij SCB en speel je in een SCB-tenue. Stap voor stap worden de verschillen weggenomen.

MELD JE HIER AAN VOOR 3 PROEFTRAININGEN >>

Wintertraining

Wat doet een honkballer of softballer in de winter? Doortrainen en Baseball5 spelen! Voor de wintertraining huurt Quick diverse sporthallen in Amsterdam in de maanden januari t/m maart. Voor iedereen is het belangrijk om te blijven trainen als voorbereiding voor het nieuwe seizoen. De jeugd traint zelfs al vanaf half november in de zaal. Daarnaast hebben we een interne Baseball5 competitie.

Baseball5, deze compacte variant van ons favoriete spelletje is perfect voor in de zaal of als het weer het toelaat op het veld. Lees meer over Baseball5 op www.playbaseball5.nl