Over Quick Amsterdam

Quick Amsterdam (officieel A.H.C. Quick) is de oudste, nog actieve honkbalvereniging van Europa, opgericht op 1 maart 1913. In de begintijd van Quick (in 1922, 1925 en 1935) werden de honkballers landskampioen. Tegenwoordig is Quick een bruisende sportvereniging met honkbalteams, dames- en herensoftbalteams en jeugdteams. Quick staat bekend als een hechte vereniging waar plezier en competitie hoog in het vaandel staan.

Quick is de honkbal- en softbalvereniging voor iedereen

Quick Amsterdam is de honkbal- en softbalvereniging voor iedereen, of je nu al jaren de sport beoefent of net wil beginnen. Afhankelijk van je ervaring, motivatie en tijd, is er altijd een team dat bij je past. Iedereen speelt naar zijn of haar vermogen en plezier, waardoor de teams gebalanceerd zijn en er genoeg ruimte is voor gezelligheid én competitie.

  • Jeugdspelers worden, afhankelijk van hun leeftijd, ingedeeld bij BeeBall, Pupillen (U12), Aspiranten (U15) of Junioren (U21).
  • Voor volwassenen is er de keuze tussen honkbal en softbal, waar op verschillende niveaus kan worden ingestroomd.

 

Bekijk al onze teams om vast een beeld te krijgen van de samenstellingen!

 
Wil je graag lid worden bij Quick? Op basis van je behoeftes koppelen we je graag aan een team dat het beste bij je past. Of wil je eerst even kijken of de sport of Quick wel bij je past? Schrijf je dan in voor drie gratis trainingen.
 

Naast een gezonde drive om wedstrijden te winnen, staan we ook op het veld om te leren. Bij elk team vind je daarnaast ook een flinke dosis gezelligheid tijdens de wedstrijd maar vooral ook daarna met een hapje en een drankje erbij.

Wedstrijden en activiteiten bij Quick

Het wedstrijdseizoen loopt van april tot en met september. Elk team traint doorgaans één maal per week op een doordeweekse avond en speelt gemiddeld elke week een wedstrijd. Gedurende de winter vinden trainingen plaats in de zaal. Benieuwd naar de verschillende trainingsavonden en wedstrijddagen van de teams? Bekijk dan onze teams.

Naast de reguliere competitie organiseert Quick regelmatig leuke activiteiten. Zo is er ons jaarlijks softbal toernooi: het Quick Summer Tournament! Hierbij reizen teams vanuit het hele land af naar Sportpark Sloten om op een gezellige wijze een tweedaagse strijd met elkaar aan te gaan. Uiteraard bouwen we daarna een gezellig feestje in ons clubhuis!

Ook worden regelmatig activiteiten als teamuitjes georganiseerd en vinden er clinics plaats om aan je skills te werken.

Kortom, er is genoeg te beleven bij Quick!

Quick Summer Tournament

Elke zomer wordt het Quick Summer Tournament (QST) georganiseerd, waar clubs uit het hele land naar ons sportpark komen voor een gezellig tweedaags toernooi. Ook mensen die nooit eerder hebben gespeeld zijn van harte welkom op het toernooi, waardoor hun enthousiasme vanzelf aangewakkerd wordt.