Voor leden

Vind hier informatie over inschrijven bij Quick, jouw lidmaatschap en de contributie. Vooral voor leden van Quick Amsterdam is deze informatie relevant. Wil je juist lid worden? Schrijf je dan snel in!

Inschrijven bij Quick

Als de drie gratis trainingen goed zijn bevallen, schrijf je dan in bij Quick. Om lid te worden, vragen we je om het inschrijfformulier in te vullen. Zo kunnen we gemakkelijk de contributie incasseren. Wil je liever in termijnen betalen? Neem dan contact op met secretaris@quickamsterdam.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Contributie

In de maand maart wordt doorgaans de contributie vastgesteld voor het seizoen in hetzelfde jaar. Dit zijn de contributie tarieven voor het seizoen 2022.

VOLWASSENEN

Contributie p.j.*

Studenten**

Honkbal

€ 223,85

€ 170,50

Softbal

€ 217,30

€ 170,50

Trainingslid

€ 108,90

€ 83,60

Dubbellid

€ 277,20

€ 212,30

Niet spelend lid

€ 78,10

€ 78,10

JEUGD

Leeftijd

Contributie p.j

Schoolhonkbal***

6 tot en met 12 jaar

€ 91,85

Beeball

6 tot en met 9 jaar

€ 100,10

Pupillen/U12

6 tot en met 12 jaar

€ 125,40

Aspiranten/U15

12 tot en met 15 jaar

€ 150,70

Junioren/U21

15 tot en met 21 jaar

€ 167,75

Trainingslid

tot 18 jaar

€ 78,10

Jouw lidmaatschap

Het lidmaatschap bij Quick Amsterdam loopt van 1 januari tot en met 31 december. Na afloop van een kalenderjaar wordt je lidmaatschap stilzwijgend verlengd. Wij betalen een afdracht voor ieder lid aan de bond (KNBSB) op basis van de ledenlijst per 1 januari. 

Wijzigen en opzeggen

Als je je lidmaatschap wilt wijzigen of opzeggen, stuur je vóór 1 januari een mail naar secretaris@quickamsterdam.nl. Het is niet mogelijk om gedurende het jaar op te zeggen en een restitutie te ontvangen voor de resterende tijd.

Transferperiode

Buiten de transferperiode (half oktober tot half november) om werken wij in principe niet mee aan een transfer naar een andere vereniging. Uitzonderingen daargelaten, zoals een verhuizing naar een andere gemeente.

Sporten bij Quick

Honkbal/Softbal is een teamsport. Met je lidmaatschap bij Quick Amsterdam ga je een sociale verplichting aan naar je team en naar de vereniging.  

Verplichtingen naar je team

De trainingen en (thuis)wedstrijden vinden op vaste dagen en tijdstippen plaats. Houd hier in je eigen agenda rekening mee zodat je altijd bij de trainingen en wedstrijden (tijdig) aanwezig kan zijn. Jij rekent op je teamgenoten en je teamgenoten rekenen op jou. Een team bestaat meestal uit 12-14 spelers en er zijn altijd negen spelers nodig voor een wedstrijd. We willen geen wedstrijden hoeven verplaatsen vanwege een tekort aan spelers, dus denk hieraan als je overweegt om af te zeggen voor een wedstrijd. 

Verplichtingen naar de vereniging

Quick draait volledig op vrijwilligers. Al onze leden (of de ouders van jeugdleden) doen diverse vrijwilligersactiviteiten per seizoen (bijvoorbeeld scheidsrechter, bardienst, klussen) en/of vervullen een rol binnen de vereniging (bijvoorbeeld lid van een commissie, wedstrijdsecretaris, teamregelaar of bestuursfunctie). Vraag je coach of teambegeleider hierover voor meer informatie en draag ook jouw steentje bij 

Kleding / uniform voor alle leden

Wedstrijdkleding kan je bestellen in onze webshop. Een uniform bestaat uit een overshirt, ondershirt, broek, kousen, riem en een pet. De winkel wordt beheerd door onze kledingcommissie. Je kan met hen contact opnemen als je vragen hebt over de eerstvolgende passessie of andere zaken. 

Schoenen: op het veld kan je het beste honkbalschoenen dragen (met rubberen noppen) maar voetbalschoenen, kunstgrasschoenen en hockeyschoenen zijn ook goed.

Kleding bruikleen regeling voor jeugdleden

Wanneer een jeugdlid zich heeft ingeschreven bij Quick krijgt hij/zij eenmaal een broek en overshirt in bruikleen aangeboden.

Zelf dient het nieuwe jeugdlid nog aan te schaffen: pet, riem, kousen, ondershirt en een handschoen. Voor de jongens is een cup (toque) verplicht!

Als er materiaal in bruikleen is gesteld moeten deze na afloop van het seizoen weer worden ingeleverd. Voor het begin van het volgende seizoen wordt er opnieuw materiaal ter beschikking gesteld. 

Er dient normaal met de spullen omgegaan te worden en deze mogen alleen tijdens wedstrijden gedragen worden (dus niet met trainingen). Indien er schade ontstaat aan de ter beschikking gestelde spullen zal worden beoordeeld of dit gebruikelijke slijtage is of slijtage ten gevolge van verkeerd gebruik. Indien het gaat om normale slijtage, krijgt de persoon in kwestie nieuwe spullen in bruikleen. Is de schade het gevolg van verkeerd gebruik, worden nieuwe spullen tegen een vergoeding uitgegeven. 

Bij verlies of diefstal van spullen worden er geen nieuwe spullen in bruikleen uitgegeven. De persoon in kwestie kan tegen een vergoeding nieuwe spullen krijgen.

Materiaal

Handschoen: je kan een handschoen van de club lenen in het begin. Dit doen we omdat een nieuwe handschoen best een investering is: ongeveer €100 – €150.  Je kan advies aan teamgenoten of je coach vragen over waar je op moet letten als je een eigen handschoen (nieuw of tweedehands) koopt. 

Overige materialen: andere materialen zoals knuppels en helmen worden verzorgd door de club. We weten dat spelers soms een eigen helm willen hebben. Een eigen helm kopen is helemaal prima, mits deze in de kleur van de club is (royal blue / koningsblauw).

Communicatie

Nieuwsbrieven: we sturen regelmatig een korte nieuwsbrief uit via MailChimp genaamd ‘De Korte Stop’. De distributielijst wordt gemaakt op basis van de e-mailadressen die zijn opgegeven bij de inschrijving. Wil je een e-mailadres toevoegen, neem contact op met de secretaris. 

Voor informatie over trainingen, wedstrijdtijden en -locaties en aanwezigheid maken alle clubs van de honkbalbond gebruik van de app ‘KNBSB Competitie’. Deze is te vinden in de Apple en Google app stores. Meld je aan met het e-mailadres waarmee je je bij Quick hebt aangemeld. Dan zou het zich vanzelf moeten wijzen.  Hier kan je ook je privacyniveau instellen. Dit niveau bepaalt welke informatie van je spelerskaart (naam, foto, lidnummer) zichtbaar is voor andere gebruikers van de app. 

Communicatie binnen de teams vindt veelal via WhatsApp plaats. Het telefoonnummer wat gebruikt is bij de inschrijving wordt aan de appgroep van het team toegevoegd. Als je nog een nummer wil laten toevoegen, vraag dit aan de coach / beheerder van de appgroep.

Activiteiten

We bieden diverse cursussen aan voor leden zoals scheidsrechter- en scoorderscursussen. Hierover ontvang je informatie per email of via de coach/teambegeleider.

Sociale activiteiten: Quick organiseert gedurende het jaar ook diverse gezellige activiteiten, zoals een nieuwjaarsactiviteit, klaverjasavond, clinics of uitjes. Hierover word je geïnformeerd per email of kijk op de (besloten) Facebook-pagina van Quick Amsterdam.

Vertrouwenspersonen

Quick heeft twee vertrouwenspersonen. Mocht er zich een situatie voordoen waar je je niet comfortabel mee voelt en je wilt hier vertrouwelijk over spreken met iemand, neem dan contact op.

Brigitte Kalkhoven: vcp-brigitte@quickamsterdam.nl 

Boudewijn Gelaudi: vcp-boudewijn@quickamsterdam.nl