Oudste honkbalclub viert 100-jarig bestaan

woensdag 27 februari 2013

A.H.C. Quick bestaat 100 jaar op 1 maart 2013 en viert dat een dag later in het Park Hotel in Amsterdam waar het in 1913 is opgericht.

Amsterdam, 27 februari 2013

A.H.C. Quick is de eerste honkbal- en softbalvereniging in Europa die de leeftijd van 100 jaar bereikt. Dat is een bijzonder feit want Quick heeft een belangrijke rol gespeeld bij de introductie en de ontwikkeling van honkbal in Nederland. De honkbalpioniers in die tijd hebben de Nederlandse Honkbalbond gesticht in 1912 en tevens A.H.C. Quick opgericht in 1913.

Onder belangstelling van (oud-)leden, bevriende clubs en vertegenwoordigers van de KNBSB (Bob Bergkamp), de Europese honkbalbond (Jan Esselman) en gemeentelijke instanties, wordt het 100-jarig bestaan gevierd tijdens de jubileumreceptie in het Amsterdamse Park Hotel. Tevens zal daar het jubileumboek, waarin de rijke en bijzondere historie van de vereniging staat opgeschreven, worden gepresenteerd. Als pers kunt u hierbij aanwezig zijn door u aan te melden via de mail. De receptie is tussen 16.00 en 17.0 uur. Meer informatie over jubileumactiviteiten en jubileumsponsoring is te vinden op de website van Quick (www.quickamsterdam.nl/nl/home/jubileum/).

Over A.H.C. Quick

A.H.C. Quick is een middelgrote honkbal- en softbalvereniging voor alle leeftijdsgroepen in het Zuidwesten van Amsterdam. Ondanks dat Quick de eerste landskampioen was van Nederland (1922), blijkt uit historische documenten en verhalen van oud-leden dat de behaalde sportieve successen door de jaren heen vrij beperkt waren. Daardoor veranderde de club met enige regelmaat van samenstelling en van locatie binnen Amsterdam. Dit maakte de vaste kern van leden strijdvaardig om de vereniging steeds weer vooruit te brengen naar betere tijden en haar bestaansrecht te geven. Het bleek dat het bestaansrecht niet voortkwam uit de sportieve prestaties, maar juist uit het clubgevoel en de samenhorigheid onder de leden. Dat maakt Quick al 100 jaar een heel bijzondere vereniging.

Contact

Joost Comperen
Voorzitter A.H.C. Quick
Tel: 06-51216786
E-mail: 100jaar@quickamsterdam.nl
Persinformatie: meer informatie voor de media
Receptie 2 maart 2013: media kan zich aanmelden voor de receptie.

Laatste Nieuws

Introductietrainingen Softbal woensdag 18 juli 2018
Privacy en persoonsgegevens donderdag 22 maart 2018
Ook zo'n zin in het nieuwe seizoen? dinsdag 23 januari 2018
Quick Heren 1 kampioen! zondag 17 september 2017
Quick Reünie op 15 juli 2017 dinsdag 20 juni 2017
sluiten