In memoriam Ferry Bongenaar

Met verdriet, geven wij u kennis van het overlijden van Ferry Bongenaar op 84-jarige leeftijd. Erelid van Quick.

Ferry werd lid van A.H.C. Quick in 1957. Drie jaar later trad hij al toe in het bestuur van de vereniging als penningmeester. Hij beheerde maar liefst 13 jaar lang de penningen van de vereniging en wist met zijn financiële inzicht de club meer dan eens overeind te houden. Door zijn inzet voor de vereniging in het algemeen, voor de handbalteams en in het bijzonder voor zijn rol als penningmeester heeft Ferry de titel van erelid ontvangen in 1986.

Behalve bij het honkbal, stond hij ook actief zijn mannetje op het handbalveld. D’Uylsquickens, de handbaltak van de vereniging, heeft bestaan van 1966 tot 2007. Ferry was daar in de wintermaanden al die jaren bij aanwezig geweest. Lang en statig, een rots in de branding en een symbool van verzet. Zo werd Ferry getypeerd als handballer en dat heeft menigmaal geleid tot kampioenschappen van het Heren 1 team.

Ferry zelf aan het woord over wedstrijden handbal spelen in De Oude RAI in Amsterdam tussen 1966 en 1976: “Het gebouw was aan hevig verval onderhevig. De vloer bestond uit houten planken. Een valworp, waar ik mezelf overigens nooit aan heb gewaagd, was niet van splinterrisico ontbloot. Er waren vier kleine velden uitgezet en alle teams maakten gebruik van slechts één kleedkamer per sekse. Het dak was niet waterdicht en het is dus een paar keer voorgekomen in de winter bij strenge vorst dat een wedstrijd werd afgelast omdat er ijs op de vloer lag. De sfeer die er heerste en de grote belangstelling van bezoekers zijn mij echter onvergetelijk. “

Zijn hart voor A.H.C. Quick heeft altijd geklopt, want na het afsluiten van zijn sportieve activiteiten heeft Ferry in de Stichting Belangenbehartiging A.H.C. Quick wederom een lange periode op de penningen gepast. Onze eeuwige dank gaat uit naar jou, Ferry.

Lang en statig, een rots in de branding en een symbool van verzet.

You’ll also like